Főoldal Agro.BIO Hungary KFT
2024. április 19. péntek — Emma napja van.

FRISS BEJEGYZÉSEK

ÖTLETTÁR

Symbivit bevitele bonsaioknál

A bonsai gyökérzet javításának módszere.

A Symbivit mikorrhiza készítményt alapvetően három időben és két eltérő céllal lehet, érdemes használni. 


Először a kis növény ültetésekor abból a célból, hogy kialakuljon a növény-gomba együttélés, aminek a következtében a kis bonsai növény lényegesen nagyobb valószínűséggel marad meg és gyorsabb lesz a kezdeti fejlődése, hiszen a gombafonalak megsokszorozzák a tápanyag és vízfelvevő felületét. 

Ezt a kezelést úgy kell végezni, hogy ültetéskor a Symbivit porból egy jó teáskanálnyit egyenletesen a növény gyökere alá szórunk, úgy, hogy a gyökér lehetőleg azonnal, vagy minél előbb érintkezzen a Symbivit-tel. 

Meglévő bonsai átültetésekor a gyökerek visszavágása után is végezhetjük ezt a kezelést, amit a növény jobb kondícióval és hosszabb élettartammal hálál meg. Végül a Symbivit-es kezelés akkor lehet mindenképpen indokolt, ha a már 10-15, esetleg 20 éves bonsai az öregedés jeleit mutatja. 

Ekkor készítsünk 8-10 lyukat a földjébe, akár egy cseruzával, majd egy pohár vízben elkevert evőkanálnyi Symbivit port öntsünk be ezekbe a lyukakba. Így a gomba érintkezik a gyökerekkel, kialakult a szimbionta kapcsolat és a növény új életre kel, látszatra megfiatalodik és a várható élettartama megnő.Copyright 2012 Agrobio Hungary Kft.